суббота, 19 марта 2016 г.

ULDUZ qrupu

                      Ulduz qrupunun tapşırığı :
                                 ( Səhnəcik )
          Atandan xahiş et :
          Riyaziyyatdan tapşırığı həll etməkdə çətinlik çəkirsən .Bu işdə sənə yalnız atan kömə edə bilər. O isə evə yeni gəlib və yorğundur.Atana elə müraciet ki ,sənə kömək etməkdən imtina etməsin.
         Bu bizim qrupun tapsirgi idi. Biz bu tapsiriga esasen nitq medeniyyeti haqqinda umumi melumat topladiq ve bloqda isleyib paylasdiq. Daha sonra tapsiriqda verildiyi kimi qrup yoldaslarimizla birlikde sehnecik seklinde hazirladiq ve sinifde numayis etdik. 
          Əvvəlcə nitq etiketlerini umumi arasdirdiqdan sonra yardim istemekle bagli islene bilen nitq etiketlerin secdik ve sehnecyie elave etdik .
         Yardimla bagli nitq etiketleri ; xahis edirem , rica edirem , zehmet olmasa, eger mumkunse ve .s kimi nitq etiketlerinden istifade etmekle tapsirigi yerine yetirdik. 
         SEHNECIK : 
         Ata eve gelir . Yorgun bir simasi var ve her zaman oturdugu oturacagina eylesir. 
         Usaq  riyaziyyat tapsirigini yerine yetirmekde cetinlik cekir ve ataysa muraciet etmek isteyir,lakin ele etmelidir ki o komeyin esirgemesin . 

         Ve o sakitce kitab elinde yaxinlasir ve deyir:
 - Ata, bilirem ki yorgunsan, amma xahiw etsem mene cetinli cekdiyim tapsiriqda  yardim ede bilersen mi ? Cox rica edirem. eger mumkunse.
         Ata ovladina yorgun baxislarla baxir ,lakin onun rica etmesi ona xos gelir ve yardim etmeye raziliq verir. Hetta ovladinin bele medeni muracietine gore ona severek yardim edir ve yorgunluq bele hiss etmir. 

         Biz belelikle oz tapsirigimizi yerine yetirdik ve melumatlarimizi paylasdiq. Umid edirik ki serfeli olar...

Комментариев нет:

Отправить комментарий